Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska trafikljusen mellan Njurunda och Bredsand plockas bort

Trafikljusen på gamla E4 mellan Njurunda och Bredsand är snart ett minne blott.
I månadsskiftet september-oktober monteras stolparna ner i fyra olika korsningar.
– Det är en förberedande åtgärd innan vi bygger cirkulationsplatser, säger Bengt-Erik Eriksson, projektledare på Trafikverket.

Gamla E4 mellan Njurunda och Sundsvall ska stegvis byggas om från Europaväg till landsväg. Första etappen är planerad att komma i gång under 2017 och det är sträckorna Sundsvalls resecentrum–trafikplats Skönsberg och Njurundabommen–Nolby som står först på tur. Men redan nu inleder Trafikverket arbetet i ett antal korsningar längs vägen.

Trafikljusen i Bredsand, vid Hemmanet, Kvissleby och Klockarberget kommer att tas bort med start i månadsskiftet september-oktober.

– Det vi gör nu är förberedande åtgärder innan ombyggnaden mellan Njurunda och Sundsvall inleds om några år, säger Bengt-Erik Eriksson.

Stolparna kommer att monteras ner och vägen vid de aktuella platserna ska anpassas till de nya förhållandena.

– Vi kommer att måla om och ta bort filen för vänstersvängar, säger Bengt-Erik Eriksson.

Vid Hemmanet kommer hastigheten, efter att trafikljusen plockats bort, sänkas till 50 kilometer i timmen. Även i Kvissleby ska hastigheten sänkas och dessutom ska ett körfält i vardera riktning tas bort genom att måla spärrfält.

– Vägen är inte dimensionerad på ett sådant sätt längre, säger projektledaren.

Några större byggprojekt nu är inte aktuella eftersom det vid den senare ombyggnationen kommer att anläggas cirkulationsplatser i de fyra korsningarna.

Under arbetet med trafikljusen, som beräknas pågå till slutet av oktober, varnar Trafikverket för att det kommer att vara begränsad framkomlighet vid de aktuella platserna.

– Vi vill uppmana trafikanter att ta det lugnt och visa hänsyn till våra arbetare som jobbar så nära trafiken. Det kan också vara bra att ta till lite extra restid i beräkningen under denna period, säger Bengt-Erik Eriksson.

De enda trafikljus som kommer att finnas kvar på sträckan mellan Njurunda och Bredsand är vid gångöverfarten i Kvissleby och korsningen mot Akzo Nobel.