Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar #InsideTimråIK – vår största hockeysatsning någonsin: "Vi tar det en nivå till"

Direktrapporter från varenda träning, dokumentärer och djupgående reportage.
Följ med oss på insidan av Timrå IK.
Den här säsongen bevakar vi varje skär som laget tar.

Här följer du vår insiderapportering under hela säsongen!

Det var ett tag sedan, sex år närmare bestämt.

Senast Timrå spelade premiär i högsta serien var 13 september 2012, då ligan hette Elitserien, hemmaarenan Eon och första målskytten Joachim Rohdin. Niklas Nordgren avgjorde i sudden och var uppriktig i CMores sändning efter 2-1-segern mot AIK:

”Ett riktigt skitmål, jag hade tur att vara på rätt plats. Men dom räknas dom också”.

Mycket är annorlunda nu, bara Jeremy Boyce finns kvar i det TIK som tar sig an Linköping borta i SHL-starten på lördag. Men optimismen är större än på länge, hela Timrå andas positiv energi inför comebacken och Sporten står redo med sin största hockeysatsning – någonsin.

Den här säsongen tänker vi gå på insidan av Timrå IK med djupare reportage, dokumentärer och direktrapporter från alla träningar.

– Vi vill ge våra användare den bästa Timrå IK-bevakningen någonsin och det kommer bland annat handla om lokala vinklar på de stora SHL-snackisarna, reportage, TV-inslag och liverapporter, säger Eric Westlund som är redaktör för satsningen #InsideTimråIK tillsammans med Jennifer Engström.

Rent sportsligt, vilka förväntningar har du på lagets säsong?

– Jag förväntar mig att Timrå behöver tid för att komma in i SHL-spelet och att många spelare behöver ta stora steg under säsongen. Det blir en kamp i 52 omgångar för föreningen för att undvika kvalet nedåt till våren, det är känslan.

Vad eller vem kommer vi prata och skriva om mest, tror du?

– Målvakten Niklas Svedberg har fått mycket uppmärksamhet hittills och han kommer vara i fokus långa stunder i vinter också, oavsett hur det går. Dessutom kommer talangerna Jacob Olofsson och Filip Hållander fortsätta skapa rubriker, säger Eric Westlund.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, kommenterar storsatsningen:

– Det är ett givet val för oss. Hockeyn engagerar våra kunder på ett sätt som få andra ämnen kan mäta sig med. Vi har visserligen satsat stora resurser tidigare också, men nu tar vi det till en nivå till och gör vår största satsning någonsin på hockeyn, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.

– Vårt löfte till fansen är att vi kommer leverera minst en story varje dag om Timrå. Dessutom får man som kund hos oss tillgång till appen och sajten Hockeypuls, som berättar om det hetaste i hockey-Sverige och är ett perfekt komplement till den lokala bevakningen, säger Mattias Wallström.

– Om man gillar hockey, och Timrå i synnerhet, så törs jag lova att man inte blir besviken om man hänger med oss i vinter.