Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar ST:s stora tv-satsning på Timrå – så ser du kvällens match mot Storhamar: "Intresset trappas upp på allvar"

Vill du följa varje skär som Timrå tar fram till seriestarten?
Ta rygg på ST.
Vi tv-sänder samtliga försäsongsmatcher i höst, med start redan i kväll då norska Storhamar gästar NHK Arena.

Hockeytempen stiger stadigt med drygt en månad kvar till allsvenska seriepremiären. Det märktes om inte annat när ST livesände Timrås ispremiär i tisdags.

– Läsarintresset för Timrå IK har varit stort under hela silly season egentligen, men nu när laget gått på is märker man att det trappas upp på allvar. Därför känns det häftigt att kunna tv-sända så många försäsongsmatcher som vi gör, säger Oskar Lund som är vikarierande nyhetschef för ST:s sportredaktion.

Totalt direktsänder ST sex träningsmatcher under perioden 9 augusti till 13 september. Först ut är mötet med norska Storhamar i kväll. Olle Larsson kommenterar matchen som startar 19.00 på st.nu.

– Försäsongsmatcherna lockar ju alltid på det sättet att man ser grundtankarna i spelsystemet och hur tränarna valt att sätta ihop spelarna. Det uppstår alltid lite kemi i någon kedja redan i träningsmatcherna, även om man såklart fortsätter att testa och ändra i formationerna under hösten, säger Lund.

Är det något av nyförvärven som du är extra nyfiken på?

– Det ska bli kul att se Jens Lööke igen, tycker jag. Det finns en intressant uppsida i honom och det känns som att han har potential att leverera offensivt nu efter två säsonger i AHL, säger Oskar Lund.

– Generellt sett tror jag att alla som följer Timrå är införstådda med hur svårt det är att studsa tillbaka till SHL direkt, men det går samtidigt inte att bortse från den positiva känslan som finns runt det här lagbygget. Kollar man spelare för spelare så är det här ett gäng som ska kunna vara med och tävla ordentligt på allsvensk nivå. Det finns en förväntan, absolut.

Storhamar blir första värdemätaren. Vad kan vi säga om motståndet?

– Svårbedömt, både laget som sådant och vilken fas de befinner sig i så här tidigt på försäsongen. Det man kan konstatera är väl att laget innehåller en del profiler. Ilkka Pikkarainen som var i Timrå 2010-2012 till exempel och Patrick Thoresen som spelade med Djurgården i SHL så sent som för några säsonger sedan, säger Oskar Lund.

I Storhamar, som har en relativt ålderstigen trupp (snittålder 28 år jämfört med Timrås 23), återfinns även före detta Mora- och Västeråsforwarden Mikael Zettergren samt Eirik Salsten, son till före detta AIK-backen och norske landslagsikonen Petter Salsten.

Här är TIK-matcherna vi sänder på försäsongen:

Fredag 9 augusti: Timrå IK–Storhamar

Fredag 16 augusti: Timrå IK–Almtuna

Onsdag 28 augusti: Timrå–Mora (SCA-cupen)

Fredag 30 augusti: Björklöven–Timrå (SCA-cupen)

Lördag 31 augusti: Modo–Timrå (SCA-cupen)

Fredag 13 september: Timrå–Björklöven

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant på ST behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på st.nu får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Har du inloggningsuppgifter?

1. Vad bra! Gå till st.nu/logga-in och fyll i inloggningsuppgifterna till ditt konto.

2. Klart! Du behöver bara logga in en gång på din dator, surfplatta eller mobil för att alltid vara inloggad.

Saknar du inloggningsuppgifter?

1. Bara lugn. Börja med att gå in på st.nu/logga-in

2. Längst ned finns en länk med texten "Skaffa inloggningsuppgifter här". Klicka på den och följ instruktionerna.

3. Fyll i personnummer (som användes när du tecknade prenumerationen) eller kundnummer (finns på senaste fakturan) och ditt postnummer. Klicka på "Ok, fortsätt".

4. Fyll i e-postadress och välj ett lösenord. Det här blir dina inloggningsuppgifter. Fyll i dem och spara. Fyll i övriga obligatoriska uppgifter.

5. Klart! Behöver du hjälp? Besök st.nu/kundservice, här får du svar på dina frågor och du är även välkommen att kontakta oss. Har du frågor om sändningarna kan du ringa vårt kundcenter på 010-709 70 05.