Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tappar Granlo BK sin världsstjärna – högaktuell för internationellt äventyr

I samma sekund som Granlo BK åkte ur Superligan blev Johan Samuelsson en av världens mest jagade innebandyspelare.
Själv har han varit tyst om framtiden – fram tills nu.
Här berättar landslagskaptenen om beslutet att lämna moderklubben och hur han resonerar om framtiden.
– Jag blickar framåt mot nya äventyr, säger centern som är högaktuell för en flytt till Schweiz.

LÄS MER: Johan Samuelssons agent: "Han är the real deal"

Spekulationerna om var Johan Samuelsson kommer att spela nästa säsong har gått varma sedan det stod klart att Granlo BK åkte ur Superligan för ett par veckor sedan.

Själv har han legat lågt.

LÄS MER: Granlos lagkapten om framtiden – kommer inte besvara några frågor

Att han ska lämna Granlo BK har de flesta ändå räknat med, och nu ger centern själv besked.

LÄS MER: I Sundsvall finns världens mest jagade innebandyspelare

– Jag kommer pausa kapitlet med Granlo och gå vidare i karriären. Jag har känt att jag inte har jättemånga år kvar på toppnivå och vill fortsätta på den nivån och i landslaget. Så jag måste tänka på mig själv och blicka fram mot nya äventyr, säger han.

Hur känns det att lämna Granlo?

– Klart att det är lite blandade känslor. Självklart är det tråkigt, man hade hoppats att det skulle fortsätta med klang och jubel varje gång i Sporthallen, men samtidigt känner jag att jag kan lämna med högt huvud eftersom det blåser positiva vindar i föreningen. Jag lämnar, men föreningen drar åt rätt håll, framför allt utanför banan.

Kommer du tillbaka?

– Det tror jag absolut. Som jag sa så pausar jag bara kapitlet. Man kan bara sia och spekulera i vad som sker, men just nu ser jag en bild av att jag kommer tillbaka. Både jag och flickvännen kommer härifrån och jag har haft ett jobb här i fyra år nu som jag trivts fantastiskt bra med.

Nu går Johan Samuelsson vidare i karriären – men än ger han inga besked om vad som väntar.

– Ingenting är klart, men jag ska iväg på nya äventyr och skriva nya kapitel, säger han.

Ett hett alternativ är en flytt till Schweiz där flera toppklubbar är på jakt efter honom. Expressen har tidigare rapporterat att såväl Grasshoppers som Wiler-Ersigen och Rychenberg har visat intresse.

I Sverige visade hans gamla klubb IBK Dalen intresse för centern redan under den här vintern – och flera andra toppklubbar vill värva Samuelsson inför kommande säsong. Pixbo och Falun är exempelvis två klubbar som uttryckt sitt intresse.

– Jag har alltid sagt att jag vill testa Schweiz någon gång, sedan återstår det att se när det blir. Någonstans handlar det om att jag vill uppfylla mina mål med innebandyn samtidigt som det ska kännas bra för Olivia (flickvännen). Vart äventyret bär får vi se, säger Johan Samuelsson själv om framtiden.

Kaptenen som nu lämnar Granlo BK.

LÄS MER: Skyttekungen lämnar Granlo BK