Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tar kommunerna tag i problemet med förfallna ödehus

Nu har kommunerna i Västernorrland ledsnat på de förfallna ödefastigheter som finns runt om i länet. Ett nytt projekt ska göra det lättare att riva husen.

Annons

Med pengar från Boverket och med planerade lagändringar i ryggen, har kommunerna i Västernorrland startat ett projekt för att lättare kunna ta hand om de övergivna och ovårdade fastigheterna.

– Det blir ett slags vägledning för handläggarna, steg för steg hur man kan gå till väga, säger bygglovshandläggaren Thomas Lindström till SVT Nyheter Västernorrland.

Han är projektledare för projektet, som ska vara klart i augusti. Sedan är tanken att handlingsplanen ska spridas till andra kommuner i landet.

Läs mer: Smygpremiär för guidning till ödehus

Förfallna ödefastigheter är ett stort problem för många kommuner, särskilt som en del hus kan vara farliga att vistas i. Det är ofta svårt och kan ta lång tid att få ägarna att ta sitt ansvar, om det över huvud taget finns någon ägare.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!