Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu töms husen i Holm

Nu töms ytterligare en byggnad bland de omstridda husen i Holm.

En äldre kvinna är uppsagd och måste lämna lägenheten den 30 april.

– Vi vet ännu inte vad vi ska göra med husen, säger Marcus Hamberg, vd i Fagerhyltan Fastigheter AB.

ST har tidighare berättat om de omstridda hyreshusen i Holm. Det handlar om drygt 15 lägenheter i det gamla pensionärshemmet och lärarbostäderna.

Redan när Bob Collection AB ägde husen kom krav från olika entreprenörer som stämde fastighetsägaren för obetalda fakturor. Hyresnämnden kopplades in och ett tag diskuterades tvångsförvaltning.

Sedan tog Toboholm över, men det bolaget gick i konkurs och ifjol köptes fastigheterna av Fagerhyltan Fastigheter AB.

Lärarbostäderna har stått tomma en längre tid och nu töms ytterligare en byggnad i det f d pensionärshemmet. För några veckor sedan flyttade en hyresgäst till en närliggande bostad och den sista hyresgästen har nu sagts upp.

Hon måste lämna huset inom 20 dagar från det att hon fick besked om uppsägningen.

– Jag vill inte flytta då jag bott hela mitt liv i Holm, men jag har av kommunen blivit anvisad ett boende i Liden, säger hon.

Kvinnan har hyrt lägenheten i Holm av kommunen och inte av Fagerhyltan då hon flyttade in i pensionärshemmet på den tiden då huset var kommunägt.

– Jag känner inte till detaljerna kring den här enskilda uppsägningen men vi måste nu tömma huset. Det är dyrt att ha igång värme, snöskottning, sophämtning och liknande med bara ett fåtal hyresgäster, säger Marcus Hamberg.

Men vad ska hända med huset?

– Det kan jag inte svara på då jag inte vet det, säger Marcus Hamberg, som dock inte utesluter att det blir en totalrenovering av den aktuella byggnaden.