Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu trivs Lisa med fotbollslivet igen

Det tunga fjolåret i Bälinge satte sina spår i förra SDFF-talangen Lisa Lantz.
Men med flytten till Umeå Södra i vinter har hon hittat rätt igen – både socialt och på planen.
– Jag ville prova något nytt. Nu känns det som att allt stämmer, säger hon.

Annons

Snart 22 år gammal har Lisa Lantz hunnit med mycket och har vuxit på resan inför dagens återkomst till Norrporten Arena.

Efter ett par säsonger i SDFF lämnade den då lovande ytterbacken Sundsvall för allsvenska Bälinge inför säsongen 2007.

Där blev det två år som bjöd på både himmel och helvete.

– Det var framför allt lärorika år. Jag fick träna med riktigt bra spelare och lärde mig mycket av dem och så fick jag debutera i Allsvenskan. Det första året kunde inte ha gått bättre.

Det kunde det andra.

Lantz (och Ida Brännströms för den delen) Bälinge vann inte en enda av 22 matcher i Damallsvenskan i fjol. Och samtidigt raserade klubbens ekonomi en fortsatt elitsatsning.

– Men jag tänkte faktiskt inte på vad som hände i klubben utan mest på spelet som inte heller var bra. Som den tävlingsmänniska jag är så var det tufft att inte vinna en enda match. Men jag lärde mig att hantera motgångar i stället.

– Nja, jag har lärt mig att fotboll inte är allt, men ändå mycket. Men framför allt att man måste trivas socialt också. I Uppsala var det lite som fattades, men nu känns det som att allt stämmer.

Nu är i Umeå och i Umeå Södra, lillasyster till storklubben Umeå IK som Lantz provtränade med under tiden i SDFF. Men någon kontakt med UIK har inte Lantz i dagsläget.

Hon stortrivs i sin nya omgivning som hon valde trots anbud från SDFF i vintras.

– Jag ville ha en ny utmaning helt enkelt och i Sundsvall har jag varit. Det var inte ett enkelt beslut då, men är det nu. Jag trivs jättebra med laget och i stan.

Umeå Södra, som trillade ur Damallsvenskan i fjol, har ett ganska ungt lag där flera spelare ändå provat på allsvenskt spel. Men säsongsinledningen med fyra poäng på fyra matcher är de inte nöjda med.

– Vi har inte fått till det, det verkar som att vi inte tror att vi är bra efter fjolåret. Men vi vill vara med däruppe, säger Lantz som själv redan spelat högerback, mittback och mittfältare i sitt nya lag.

– Jag spelar där laget behöver mig.

– Skitkul, även om det inte är så många kvar som jag känner.