Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill Skalin ta bort broavgiften – här är hans plan

Johnny Skalin (SD), riksdagsledamot från Sundsvall, vill få bort broavgiften.
Nu lämnar han in en motion till riksdagen.
– Befria alla privatbilister från avgift på E4 i Sundsvall, skriver han.

Läs också: Sverigedemokraterna lovar mest i #kandulova.

Den allmänna motionstiden till riksdagen går ut sjätte oktober och Johnny Skalin lämnade in totalt 27 motioner.

En av dessa handlade om att få bort broavgiften på Sundsvallsbron. Något som han lovade även under valrörelsen.

– Politikerna i Sundsvall lade sig alldeles för platt i den här frågan. Jag tänker fortsätta att kämpa och det finns ingen anledning att ge upp, säger han.

Skalin skriver: "Trots att en riksdagsmajoritet år 2014 först fanns för att förhindra broavgifter i Motala och Sundsvall ändrade sig alla partier utom SD i frågan om att förhindra en broavgift för att färdas på E4 Sundsvall".

– Det spelar ingen roll att beslutet är fattat tidigare utan det går att omprövas. Flera andra politiska beslut har i efterhand rivits upp och det kan även broavgiften göra. Det finns ingen anledning att ge upp ännu, säger han.

Nu vill han få bort broavgiften på Sundsvallsbron så snabbt som möjligt.

"Den förra regeringens beslut gällande E4 Sundsvall bör därför med kortast tänkbara dröjsmål rivas upp i syfte att avföra broavgiften över Sundsvallsfjärden", skriver han vidare.

Skalin hoppas nu på hjälp från de andra regionala riksdagsledamöterna.

– Jag kommer att ta kontakt med dem och höra om de kan tänka sig att ställa upp. Det fanns ett stort motstånd mot broavgiften då och många partier höll med oss, säger han.

Det här är andra gången som Johnny Skalin lämnar in en motion när det gäller det här ämnet.

– Jag lämnade in den i fjol också, men då behandlades den aldrig. Jag vet inte hur den kunde försvinna och jag har inte fått något svar. Den här gången kommer jag att bevaka den själv, säger Skalin.

Det här var inte den enda motionen som Skalin lämnade in utan totalt blev det 27 motioner. En annan motion handlade om dubbelspår till Sundsvall.

– Det skulle verkligen gynna vår region om så blev fallet, säger han.