Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny beläggning bäddar för rekordtider

I dagarna tre – med start i dag – är det Dragracingfest på Sättna. Räkna med att det kommer att gå undan på strippen.

– Vi har en ny, tätare specialasfalt. Det ska bli riktigt kul att se vad de tävlande kan prestera för tider, säger Tommy Edström, SHRA.

Annons

SHRA Sundsvall tog över Sättnabanan 2001 och har arrangerat Dragracingtävlingar sedan dess. Under förra årets tävlingar hade förarna problem med fästet. Men nu lär alla komma iväg som de ska. Klubben har investerat runt en halv miljon kronor i banan. Startsträckan har en helt ny beläggning.

– Vi har satsat hårt på banan till i år. Den är i absolut kanonskick. Vi fräste bort ytskiktet och har lagt dit en ny, tätare asfalt, en specialblandning som ska ge slicksen bra fäste. Det ska bli riktigt kul att se vad de tävlande kan prestera för tider, säger Tommy Edström från arrangerande SHRA.

Helgens tävlingar NHK Nationals är deltävling nummer tre i EDRS, European Dragracingseries – och dessutom avgörs en SM-deltävling för motorcyklar.

– Det ser lovande ut. VI har drygt 110 anmälda och det bara ökar för varje timme. Vi ser ut att få vädret med oss och dessutom ligger vi bra i kalendern. Det kommer att bli bra drag på banan, säger Edström, som räknar med upp emot 5000 besökare.

– Det är många som är sugen på lite drag och motormuller efter att ha legat i dvala i vinter.

Helgen blir ett genrep inför sommarens SM-tävlingar 19-21 juli.

– Vi lägger grunden nu, vi får se hur banan fungerar, det blir som en förberedelse inför SM-tävlingarna.

Några lokala förare som tävlar i helgen är Mikael Eriksson (street), Birgitta Lindström (street), Mats Åkerlund (pro street), Björn Eriksson (pro twin bike) och Christina Blomqvist (pro twin bike).