Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny dokumentär visar Anna Holmlunds framsteg efter olyckan

Under måndagen har dokumentären Skicrosslandslaget premiär.
Där har ett tv-team följt det svenska landslaget under ett drygt år – och tittarna får följa med hem till Anna Holmlund där hon rehabiliteringstränar efter olyckan.
– Jag kan garantera att ingen kommer att lämnas oberörd, säger Joar Båtelson, sportchef skicross på Svenska skidförbundet,i ett pressmeddelande.

Det är ett knappt år sedan olyckan i Italien där Anna Holmlund föll under ett träningsåk i Innichen, en olycka där Holmlund drabbades av svåra huvudskador.

Holmlund har sedan olyckan gjort ett offentligt framträdande, när Alnö Skidklubbs nya anläggning invigdes.

Nu kommer det svenska folket få en inblick i Anna Holmlunds liv.

I över ett år har ett tv-team följt hela det svenska skicrosslandslaget och i kväll har dokumentären Skicrosslandslaget premiär på Eurosport 1. I dokumentären får man följa med när Anna Holmlund på hemmaplan i Sundsvall rehabiliteringstränar.

– Produktionsbolaget har följt oss i över ett år nu och kommit nära hela laget. Alla strävar vi mot samma mål, att lyckas i OS i Pyeongchang, och det är kul att svenska folket kan få lära känna oss i skicrosslandslaget via Eurosport. Jag kan garantera att ingen kommer att lämnas oberörd, säger Joar Båtelson, sportchef skicross på Svenska skidförbundet, i ett pressmeddelande enligt SportExpressen.

Dokumentären, som på nära håll följer det svenska landslaget, består av sex delar som kommer släppas avsnitt för avsnitt varje måndag från och med i dag.

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: VÖN om känslorna inför säsongen och relationen till Anna Holmlund: "Pratar i telefonen varje dag"

► För Plus-kunder: Hundratals såg Anna Holmlund och Charlotte Kalla på invigningsfesten: "Såg den där glimten igen"

► TV: Kallas känslosamma tal om Anna Holmlund: "Låt din inspiration bli en glöd för oss alla"