Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny fartsatsning ska ge VM-guld 2019

Dagens presskonferens andas positiv energi inför de kommande mästerskapen. Nye alpine chefen Tommy Eliasson Winter lanserar en plan för hur Sverige ska bli bäst i världen.

– I dag kommer vi att släppa en plan om hur vi ska bli en ledande nation i alla grenar. Det är en breddsatsning, säger Tommy Eliasson Winter.

Planen är att satsa, framför allt på fart, inför VM 2019 och OS i Pyeongchang.

– Den 23 april i år vill vi presentera ett lag till VM 2019. Och vi har sagt att 2021 ska vi vinna i Kitzbühl. Det ses som en symbol, det är farttävlingarnas farttävling, säger Winter.

Slalomsidan ser lovande ut inför kommande säsong. Men det behövs utveckling i resterande grenar, menar han.

– Inför vinterns tävlingar tror jag vi kan lova att vi är otroligt starka på slalomsidan. Vi har både damer och herrar som har chans att vinna världscupen. Jag tror vi kan vinna totalcupen.

Winter kommer från Skicrossen och har varit med där i många år. Nu har han alltså tagit över efter Ville Bylin som valde att sluta på grund av familjeskäl.

– Det känns kul med något nytt. Jag har älskat att utveckla Skicrossen och jag tar med mig mycket glädje och passion. Det tror jag är mycket värt, säger han.

Se mer från livesändningen här.