Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny folkmusikgrupp har premiär i Sundsvall– riksspelman Niklas Roswall i duo för fiol och nyckelharpa

Niklas Roswall, välkänd nyckelharpist, har skaffat sig en ny duokompis.
På onsdag ger han och Mia Marin, fiol, sin första konsert på Club Frifolk hos First Hotel Strand.

Niklas Roswall är den skånske riksspelmannen på nyckelharpa och moraharpa som numera är bosatt i Sundsvall. Han är en av Sveriges ledande på sitt instrument, och hans huvudgrupp är "Ahlberg, Ek och Roswall", som utsågs till Årets Grupp vid Folk- och Världsmusikgalan 2016. Han, Emma Ahlberg och Daniel Ek arbetar nu med sin fjärde skiva som kommer i vår.

Men Niklas Roswall spelar också gärna till exempel med Ulrika Bodén, och nu alltså också med värmländska fiolspelkvinnan Mia Marin. Hon har också spelat med Ulrika Bodén men även med bland andra Lena Willemark och Sofia Karlsson. Hon har även gjort teatermusik, senaste till Mats Eks uppsättning av Utvandrarna på Dramaten i Stockholm.

"Låtarna de spelar gör sig lika väl på konsertscenen som på danslogen och de är båda även erfarna pedagoger", skriver den nya gruppen Marin & Roswall i sin presentation. Den som vill vara med om deras första konsert bör bege sig till First Hotel Strand i Sundsvall och Club Frifolk på onsdag den 1 november 19.30.

Läs mer om Niklas Roswall: Tidlösa klanger i djupaste sommar

Barockmusik med bockfot