Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för Alnö

Skadebekymmer och tre raka uddamålsförluster.
Alnö IF har inte fått någon drömöppning på division I Norrland.
– Det är tungt nu, säger Alnökaptenen Maja Nyman.

1–2, 2–3, 1–2. Alnö IF:s unga damlag har fått en tuff inledning på seriespelet med tre uddamålsförluster. Den senaste förlusten kom i söndagens match mot Piteå Södra DFF på Västhagens IP.

– Det är klart att det var en tråkig förlust. De var duktiga, men de visste vi innan att de skulle vara. Vi har ändå inte varit helt utspelade och det kommer mer och mer för varje match, säger Maja Nyman.

Piteå Södra dikterade villkoren direkt från första avspark. Det något äldre och fysiskt starkare Piteålaget var det lag som hade absolut mest bollinnehav, och i den 30:e matchminuten höll sig Emma Karlsson framme och petade in ledningsbollen för gästerna.

– Vi fick inte vårt spel att stämma. Vi har ett tiotal spelare borta så vi fick pussla ihop laget under morgonen innan match med spelare från division II-laget, men de som spelar i dag gör det bra, säger Westman.

Dryga kvarten in i andra halvlek, som påminde om den första, utökade Paulina Hedquist gästernas ledning och matchen såg ut att vara avgjord.

Alnö såg dock till att skapa lite spänning i matchen igen när Maja Nyman kunde trycka dit 1–2 efter en hörna med tio minuter kvar att spela. Närmare en poäng än så kom dock aldrig Alnö.

– Det är tungt nu, men vi får hoppas att det vänder snart. Vi behöver matcher för att komma in i det, säger målskytten Nyman.

– Vi lär oss och tar med av det här, och vi kommer att växa in i det. Vi spelade ändå bra försvar och de hade inte många farliga chanser även om de hade mest boll. Det är en jämn serie och jag är övertygad om att vi kommer att ta de poäng som behövs för att hålla oss kvar, säger Ola Westman.