Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för SDFF

Fem matcher återstår i Elitettan – och efter 2–6 mot Hammarby på lördagen krävs att SDFF nu "går rent".

– Det är ett måste om vi ska hålla oss kvar, konstaterar tränaren Fredrik Carström.

SDFF:s hopp om nytt kontrakt blir allt mindre.

Efter den senaste förlusten är det näst intill obefintligt.

För en utomstående är det svårt att se hur ett lag som endast plockat åtta poäng på 21 omgångar (två vinster och två förluster) och dessutom har målskillnaden 15–53 ska klara av att vinna fem raka.

– Situationen är så klart fruktansvärt tuff för alla inblandade. Samtidigt kan vi inte lägga oss ner och dö. Vi har sagt att vi ska ge allt vi har, det finns inte så mycket annat att göra, säger Carström.

Borta mot Hammarby gjorde SDFF ett tidigt ledningsmål.

– Ett riktigt viljemål av Sandra Sandberg. Sen går det bara någon minut innan det står 1–1...

Men när Hammarby senare tog ledningen var det SDFF som kvitterade snabbt, nu genom Katia Da Silva och 2–2 stod sig till paus.

– Det var jämnt i första. I halvtid pratade vi om att vi verkligen skulle hålla i och vinna. Sen står vi för några bjudningar, vi gör enkla misstag och är passiva i straffområdet. Då orkar vi inte mentalt att hämta igen. När man förlorat så många matcher är det så klart tufft för många spelare.

Slutresultatet skrevs till 6–2 till Hammarby.