Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för SDFF

Sundsvalls DFF åkte på sin fjärde raka förlust när Eskilstuna United vann med 3–0.

– Vi jobbade hårt, men hade inte marginalerna på vår sida, säger tränaren Patrik Jonsson.

Annons

Sundsvalls DFF hamnade tidigt i bekymmer i den svåra bortamatchen mot Eskilstuna. Hemmalagets Amanda Olsson utnyttjade ett misstag i SDFF-försvaret och satte 1–0 efter åtta minuter.
Bortalaget jobbade sig in i matchen och var nära att kvittera, men i stället kom nästa dråpslag då Eskilstuna utökade sin ledning på en misstänkt offside. I paus var läget tufft för Sundsvallslaget.
– Vi har redan sex, sju spelare skadade och nu insjuknade Linda Sjödin och var tvungen att gå ut i paus. Hon har varit förkyld, säger Patrik Jonsson.
Sundsvall gjorde en spelmässigt okej andra halvlek, men just nu vill det sig inte. Med tjugo minuter kvar gjorde hemmalaget 3–0 och matchen var över.
– Vi mötte ett bra lag i dag och segern var rättvis. Vi jobbade hårt, men lyckades inte störa dem, säger Jonsson.
Fyra raka förluster för SDFF och inledningen av Elitettan har inte gått som man hoppats.
– Det är klart att det är en tuff situation, men samtidigt är stämningen god. Humöret är på en bra nivå, men självklart är det jobbigt att tappa poäng.
Slutsignal
Elitettan, omgång 8.
Josefine Halvarssonttt
Kim Sundlövtt
Maja Lambertssont
Eskilstuna United DFF–Sundsvalls DFF 3–0 (2–0)
Mål, Eskilstuna: Amanda Olsson, Elina Johansson, Alexandra Asserstam.
Domare: Louise Wisting, Gävle. Publik: 179.