Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för topptippade Timrå

Det såg bra ut i en halvtimme. Det såg nästan briljant ut i en halvtimme, men sedan brakade det igen för Timrå som på söndagen åkte på den andra raka förlusten.
– Det är långt ifrån den lagprestation vi vill ha, säger tränare Patrik Nylund.

Efter den tunga bortaförlusten med 5-1 mot serieledarna Sollefteå i torsdags samlade Patrik Nylund sina mannar för ett möte i lördags. Inget krismöte, sades det, men för att rensa luften och för att prata om framtiden och om hur laget ska komma på fötter igen.

Det hjälpte i 30 minuter mot Spöland Vännäs. Martin Vestin såg ut att bli matchhjälte efter att ha gjort både 1–0 och 2–0 för Timrå. Sedan rasade det, igen.

Inom sex minuter hade Umeålaget utnyttjat två misstag i Timrås straffområde och kvitterat till 2–2.

– Det är jättetungt förstås, vi sätter varandra i taskiga situationer och spelar inte som ett lag, säger tränare Patrik Nylund.

Liksom förra matchen hade Timrå mycket boll och skapade en hel del framåt, men den sista gnistan saknas.

– Vi spelar en och en och vi får inte ut något av vårt bollinnehav. Det blir en ond spiral.

Hur ska ni komma ur detta nu då?

– Vi måste rannsaka oss själva nu, både spelare och ledare. Vi har inte kommit upp till den nivån vi hade på försäsongen, då spelade vi tillsammans som ett lag. Vi måste jobba vidare, bryta ihop och komma tillbaka.

Jonas Wallerstedt har gjort fem av Timrås mål i inledningen av serien, men mot Spöland Vännäs saknades han då han håller på och utbildar sig till pilot. Och att han är borta är något som laget får vänja sig med de kommande två månaderna.

Vad betyder det att en spelare som han saknas?

– Han är en viktig spelare och han är en ledare på planen, så det är klart att det märks. Men det finns inga ursäkter, vi har de spelare vi har och alla jobbar och sliter.

Under söndagens match åkte Timrå på ytterligare ett manfall då Joakim Edström skadade sig redan efter fem minuter.

– Han fastnade i gräset och vrickade till foten. Vi vet inte ännu hur allvarligt det är, men han haltade ut här förut, säger Patrik Nylund.