Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny gatubelysning längs landsbygdsvägar i Sundsvall: "Alla behöver vägbelysning"

Sundsvalls kommun har beslutat att byta ut belysningen längs med vägarna i kommunens landsbygd. Något som kommer kosta 7 miljoner kronor årligen.
– Vi ska absolut göra vad vi kan för att sprida ljus och trygghet i hela kommunen, säger Åke Johansson (V) viceordförande Stadsbyggnadsnämnden.

Insändare: Julbelysning men ingen gatubelysning

Även landsbygdens vägar behöver lysas upp. Detta anser man inom Sundsvalls kommun. Sedan den gamla belysningen förklarades sjunga på sista versen 2012 väljer man nu att satsa 7 miljoner årligen för att byta ut den längs vägar i Sundsvalls landsbyggd.

Till advent kommer ny belysning att stå redo i bland annat Gimofors, Boda, Järkvissle, Dacke, Sillre, Liden och ned mot Krånge.

Det är inte bara ett utbyte av vägarmaturen som genomförs utan även en uppdatering av den teknik som används. I fortsättningen kommer lampor av LED-typ att lysa upp när mörkret faller över vägarna i de här områdena.

– Vi ska absolut göra vad vi kan för att sprida ljus och trygghet i hela kommunen. Alla behöver vägbelysning, både för trivsel och trygghet, säger Åke Johansson (V) viceordförande Stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Efter vintern kommer belysningen att uppdateras efterhand utmed samtliga berörda vägar.

Här installeras ny belysning efter vintern:

Väg 86 mellan Krånge och Kovland

Väg 541 i Västanå

Väg 330 och 678 i Kårsta och Lagmansören

Väg 636 i Säter

Väg 635 i Strömås och Väster-Högsjö

Väg 631 i Kovland och Solum

Väg 681 i Liden