Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny hyresgäst till Samservice: "Kommer dra besökare till Fränsta"

Samservice är på väg att få en hyresgäst som tar över stora delar av huset. En "stor förhyrare som kommer dra besökare till Fränsta", skriver kommunalråd Sten-Ove Danielsson på Facebook.

Annons

Förhandlingarna mellan Åfa och en hyresgäst har pågått under en längre tid, och i förra veckan var beskedet från vd Joakim Persson att man var överens men ville avvakta med något namn tills allt var klart.

En som dock inte låter sig vänta är Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) som i fredags glatt förkunnade att man fått klartecken från en "stor förhyrare som vill förverkliga sina planer i Samservice" och som "kommer dra besökare till Fränsta".

Namnet på hyresgästen lämnas däremot utanför informationsgivandet, vilket också blir resultatet när ST ringer upp.

– De måste själva få gå ut med det här och presentera sina planer, säger Sten-Ove Danielsson.

Han berättar dock att Åfa har börjar rita på en anpassning av lokalerna utifrån den tilltänkta hyresgästens behov, och att det känns viktigt att få berätta för lokalbefolkningen att någonting positivt är på gång.

– Det rör sig om en stor yta men inte hela lokalen. Jag kan heller inte bedöma om det kommer skapas några nya jobb kring det här, men borde det göra, säger kommunalrådet.