Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny knäskada för Hanna Glas

2010 slet hon av korsbandet. I lördagens träningsmatch mot Umeå IK skadade den före detta Sundsvallsspelaren Hanna Glas samma knä och nu väntar magnetröntgen för att avgöra omfattningen på skadan.

– Det känns att någonting är fel, säger Glas.

Det var i lördags – i slutskedet av Sunnanås träningsmatch mot Umeå IK – som olyckan var framme. Nyförvärvet från Sundsvall DFF drev bollen framåt, fick en tackling snett bakifrån och föll framåt. Även denna gång var det högerknät som tog smällen.

– Jag kände hur det knäppte till i knät, säger hon.

Från klubbens håll befarar man i värsta fall en ny korsbandsskada, men än går det inte att avgöra skadans allvar.

– Hennes knä är svullet, men det känns dumt att spekulera för mycket. Vi vill göra en ordentlig undersökning först, säger Martti Tikkanen, tränare i Sunnanå SK.

Klubben väntar nu på tid för en magnetröntgen. Exakt när tid för undersökning finns är oklart, men förhoppningsvis kan det ske i veckan. Fram till dess vågar Hanna Glas överhuvudtaget inte hoppas på något.

– Jag tänker att det är det värsta möjliga.

Svullnaden i knät har gått ner sedan i lördags, men fram tills ytterligare läkarundersökningar är gjorda finns en påtaglig oro i Sunnanå SK.

– Det är klart vi är oroliga, hon är en jätteviktig spelare för oss. Hon är precis en sådan ytterback som jag ville ha. Hon är snabb och stark och kan även spela mittback, säger Tikkanen.

Sundsvallstjejen tog EM-guld med F19-landslaget i Turkiet i somras. I november lämnade hon Sundsvalls DFF och skrev på för allsvenska nykomlingarna Sunnanå SK. I år har hon debuterat för det svenska U23-landslaget i en fyrnationsturnering i La Manga. Glas utvecklingskurva har trots den svåra korsbandsskadan 2010 pekat spikrakt uppåt. Sunnanås tränare Martti Tikkanen ser helt klart en stor talang i Hanna.

– Om hon hade spelat i Allsvenskan redan ifjol så tror jag att hon hade varit och knackat på dörren till A-landslaget nu.

Glas kontrakt med Sunnanå är på ett år med option på ytterligare ett års förlängning.