Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny match i Sverige för Sundsvallsboxaren

Otto Wallin gör sig redo för ännu en match i Sverige.
19:e december går han på nytt upp i ringen i Nyköping.
– Fantastiskt roligt att det blir match i Sverige igen, säger Wallin.

Annons

I september anordnades en boxningsgala i Nyköping, och Otto Wallin var en av boxarna som gick upp i ringen den gången.

Nu är det klart att ännu en gala kommer äga rum i Nyköping, den här gången i slutet av december.

– Det var en grym känsla att få boxas inför en fullsatt arena hemma här i Sverige när jag nu senast vann över ryssen Vladimir Goncharov i september. Jag hade ett fantastiskt stöd av alla nedresta Sundsvallsbor och låt oss se om vi kan toppa det den här gången, säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Wallin ska gå sin fjortonde match som proffs, och så långt har han vunnit samliga matcher.

– Det är ännu inte klart vilken som kommer att bli min motståndare, men jag vet att det kommer att bli en tuff match. På den nivå jag nu är finns inga lätta matcher, säger Wallin och fortsätter:

– Jag har haft en riktigt bra träningsperiod sedan förra matchen, och jag fortsätter att utveckla min boxning. I det här läget av min karriär är det viktigt att vara aktiv. Jag jobbar hårt i gymmet och håller min fysik i bästa trim. Jag har också haft ett kanonbra år så här långt med fyra bra segrar. Nu ser jag fram emot att få visa ännu mer av min kapacitet den 19 december. Jag kan inte lova en ny knockoutseger, men jag kommer att jobba och ge allt för det och får jag möjligheten så tar jag den.

I galans huvudmatch Erik Skoglund ställas mot amerikanen Derek Edwards. Edwards är en 35-årig amerikan som besegrade svenske världsmästaren Badou Jack så sent som i fjol. Domaren stoppade matchen redan i första ronden.

Utöver Wallin och Skoglund kommer Anthony Yigit möta amerikanen och förre världsmästaren DeMarcus Corley.