Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny myndighet placeras i Sundsvall – ger över 50 statliga jobb: "Fantastiska nyheter"

 
Statliga jobblöften till länet
Visa alla artiklar

Under tisdagen höll Stefan Löfven en pressträff i Kramfors tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi. Där utlovades nya statliga jobb till Sollefteå och Sundsvall. Samt att tio nya servicekontor ska införas i utsatta områden samt glesbygd, däribland Kramfors.

Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi presenterade bland annat att den nya myndigheten för digitalisering av offentligt sektor kommer att lokaliseras till Sundsvall.

Myndigheten kommer ha omkring till 50-60 anställda de första åren. Myndigheten startar den första september 2018.

– Fantastiska nyheter. Äntligen har vi en regering som visar allvar med att hela Sverige ska leva. En rolig nyhet för både Sundsvall och hela länet, säger Bodil Hansson (S), vice ordförande kommunstyrelsen i Sundsvall i vår livesändning från pressträffen.

Regeringen presenterade även en satsning på tio nya servicekontor, som ska etableras innan sommaren 2018. Sex av dessa kommer att placeras i glesbygd, däribland Kramfors, och fyra i förorter till storstäderna.

En del av statens servicekontor kommer omlokalisera en viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Lokaliseringen ska vara avslutad innan september 2019 och berör 20 tjänster.

För Plus-kunder: Här presenterar regeringen sin nya storsatsning i länet – statsministerns ord: "Nu vänder vi på det här"

För Plus-kunder: Peder Björk (S) ser många fördelar med nya myndigheten: "Kommer att kunna dra nytta av att den"

Läs också: Jublar över nya myndigheten: "Det här stärker Sundsvall som IT-stad"

För Plus-kunder: Ånges kommunalråd efter Löfvens jobblöfte till Västernorrland: "Vi väntar fortfarande på våra statliga jobb"

För Plus-kunder: Följ Stefan Löfvens besök i Kramfors – här ser du alla bilderna

REGERINGENS SATSNING I HELHET:

► Sundsvall får myndighet för digitalisering av offentlig sektor som kommer ge mellan 50-60 jobb. Myndigheten startar första september 2018.

► Sollefteå kommer att få delar av Statens servicecenter omlokaliserade till sig. Lokaliseringen kommer senast vara avslutad september 2019 och kommer ge Sollefteå 20 nya tjänster. Statens servicecenter bedriver verksamhet Gävle, Östersund, Stockholm, Eskilstuna och Göteborg.

► Kramfors ingår i en plan där regeringen ska öppna tio nya servicekontor där Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket ger samlad service. Förutom Kramfors ska kontor öppna i Jokkmokk, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby, Överkalix samt förstärka den statliga service i Brandbergen i Haningen, Vivalla i Örebro, Rosengård i Malmö och Angered i Göteborg.