Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny pallplats av Daniel Roos

Talangfulle Sundsvallsföraren Daniel Roos fortsätter skörda framgångar i banracingens Formel Renault – och efter en andraplats i estländska Pärnu i helgen leder han fortfarande klassen!

Annons

Efter att ha kvalat in som andra förare till båda racen skred Roos till verket direkt.

Trots att han redan tidigt i först loppet stötte ihop med ett annat ekipage avancerade Njurundakillen till en position som tvåa efter till slut segrande finländaren Miika Kunranta.

Men han höll undan fint och svarade på alla attacker bakifrån (bland annat från hemmaföraren Johannes Moors) och en andra plats räcker också till fortsatt i ledning i klassen.

I andra racet gick det nämligen lite sämre, då Daniel Roos kolliderade med en tävlande i Formel 3, det vill säga i en helt annan klass...

– Vi är glada för Daniels pallplats i race ett, men samtidigt konfunderade över kollisionen i det andra. Tidsprogrammet gjorde att vi var tvungna att köra tillsammans med det lokala Formel 3-mästerskapet. Lyckligtvis förlorade han inte så mycket ändå, eftersom han tjuvstartat och genom detta redan tappat flera placeringar, kommenterar Lennart Bohlin, chef för Team BS Motorsport.

Och Roos själv känner sig på det hela taget nöjd:

– En helg med blandade resultat – och en helt ny upplevelse. Det är inte varje dag man blir pågår av en F3:a i Formel Renault!

– Det känns att vi börjar närma oss avgörande av mästerskapet, och det är många som vill vara med och kriga om poängen, säger han.

Nästa deltävling i Formel Renault 2.0 Sverige och North European Zone avgörs i finska Ahvenisto 10–11 september.

– Både teamet och jag har bra erfarenheter av Ahvenistu, där nästa deltävling äger rum, så jag är positiv inför avslutningen, hälsar Daniel Roos.