Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny pallplats för Anna Holmlund – och nu väntar supertävlingen X-Games

Anna Holmlund fortsätter att imponera i världscupen i skicross.
I kanadensiska Nakiska kom hon tvåa hemmaåkaren och rivalen Marielle Thompson.

Annons

I kvalet var Anna Holmlund, för första gången den här säsongen, på efterkälken. Men när allvaret närmade sig kom hon närmare och närmare. I finalen vann Marielle Thompson, med Anna Holmlund i hasorna. Och den regerande världsmästarinnan Andrea Limbacher som trea.

– Återigen gör damerna, med Anna Holmlund i spetsen, medalj. Hon är en så otroligt duktig åkare. Sandra Näslund gör en jättebra insats i lilla finalen, säger TV-experten Lars Lewén.

Kramfors hopp i den alpina världen, Sandra Näslund, var överlägsen i den lilla finalen och kom trea.

På herrsidan gick det sämre för svenskarna. Victor Öhling Norberg grenslade en port och försvann. Vemdalens Viktor Andersson kom elva och det var säsonges bästa resultat för hans del.

I herrarnas dramatiska final vann Jean Frederic Chapuis före Armin Niederer och Brady Leman.

Nu tar världscupen en veckas paus, men för Anna Holmlund, Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg väntar ett helt annat äventyr. De åker till Aspen för extremsporternas verkliga supertävling X-Games.

Se unik grafik: Följ med på Anna Holmlunds världsturné.