Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny politisk scen i Timrå

Målsättningen är fem mandat i kommunfullmäktige i Timrå. Det hoppas och tror den nya politiska gruppen Nätverk Timrå.

– Vi behöver 1 000 röster och det tycker vi verkar rimligt, säger Robert Thunfors, ett av förgrundsnamnen, som står tvåa på den valbara listan.

Lotta Borg, känd från skolupproret, toppar listan.

I nuläget vill man inte kalla sig ett parti utan nätverk som ska jobba med sakfrågor. Då i första hand inom skola, omsorg och vård. Gruppen är en fortsättning av skolupproret.

– Vi ville först ställa upp med en alternativ lista för Socialdemokraterna i valet, säger Lotta Borg. Men den ansökan vi lämnade in till arbetarkommunen i Timrå har vi inte fått något svar på.

Nu hävdar båda att man inte är ett socialistiskt parti utan kommer att försöka samarbeta både till höger och vänster i frågor där man tror sig nå resultat. Hur det ska satsas inom de utpekade områdena är ännu inte klart.

– Det krävs mer resurser och omprioriteringar, säger Robert Thunfors. Vi kommer under våren att presentera förslag på hur det ska gå till.

– Timrå kommun omsätter en miljard så det finns möjligheter att hitta lösningar, fyller Lotta Borg på med.

Skolupproret samlade 3 000 namnunderskrifter och det är därför man tror att 1 000 röster är realistiskt. Dessutom påpekar Robert Thunfors att det finns valbara kandidater som tidigare röstat borgerligt vilket ska vara en garant för att man varken står till vänster eller höger.

Både Lotta Borg och Robert Thunfors har sin politiska bakgrund i Socialdemokraterna.

– I riksdagsvalet kommer vi att rösta på Socialdemokraterna.

Man är noga med att poängtera att medelåldern är 37 år bland de valbara kandidaterna på listan. Samtidigt säger man sig vara ute för att hitta samförståndslösningar i politiken som ska gynna Timrå.