Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny raststuga på plats i Jämtgaveln

Naturreservat norr om Borgsjö har fått en nyhet som nu står redo för att ta emot naturälskande besökare.

Annons

Vad det handlar om är en helt ny raststuga som under vårvintern har uppförts inom Jämtgavelns gränser.

Och nej, det är inget skämt. Platsen för nybygget är (trumvirvel tack) Nybyggarsjön.

– Den gamla raststugan som stod där var jättesunkig, så nu i vinter har vi ersatt den med en helt ny stuga, säger John Granbo på länsstyrelsens enhet för skyddad natur.

Prislappen uppskattar han till omkring 150 000 kronor, och innebär att de som befarade att Jämtgaveln skulle erbjuda färre övernattningsmöjligheter när stugan revs kan andas ut.

– Jämtgaveln är ett av våra största naturvårdsområden, och nu har vi åter tre stugor som står öppna för allmänheten där, säger John Granbo och visar bilder på nykomlingen.

– Den är utrustad med kamin, sängar och ett bord så att man ska kunna vistas i området under en längre tid, säger John Granbo.

Om besökare hittar till stugan återstår att se, men John Granbo är tämligen övertygad om att den kommer bli flitigt nyttjad.

– 2008 byggde vi en ny stuga vid Munkfjorden här i Jämtgaveln, och där ser vi i gästboken att antalet besökare ökar hela tiden, säger John Granbo.