Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny regel kan förändra hockeyn – med begränsning av lånespelare: "I diskussion"

Det lånas vilt mellan Hockeyallsvenskan och SHL.
Det kan det bli stopp på.
– Vi har inte fattat något beslut om det men det är med i diskussionen med SHL, säger Per Kenttä, sportchef i Oskarshamn, till Expressen.

Korttidslån på bara några matcher, eller att föreningar blir som rena farmarklubbar. Det är något som diskuteras i möten mellan SHL och Hockeyallsvenskan.

Expressen skriver att under Hockeyallsvenskans möte förra veckan så lyftes frågan om spelarlån – och det diskuterades att kraftigt begränsa dem.

– Frågan var uppe men vi har inte fattat något beslut, säger Per Kenttä, Oskarshamns sportchef, till Expressen.

Den stora motivatorn bakom ett sådant beslut skulle i så fall vara att begränsa SHL:s inflytande i ligan. Enligt Kvällspostens uppgifter har en siffra om tre lån per säsong lyfts som förslag, men det skulle lika gärna kunna bli noll.

– Det är helt okej om det blir en ändring. Då får vi förhålla oss till de reglerna. Det skulle sätta press på SHL-lagen att ha spelare över hela säsongen, säger Per Kenttä. 

LÄS OCKSÅ

Ny ilska från allsvenska klubbar – sågar avtal: ”Kan köpa sönder ett lag för skitpengar”

► (+) Damkronornas nya förbundskapten: "Jag ser det som ett kvitto på att det jag gjort under åren har varit bra"

► (+) Hockeypuls Allsvenskan #9: Säsongens värsta överfall, topplagets kaosvecka och ikonens återkomst