Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny restaurang i Sundsvall – Grekiska kolgrillsbaren öppnar i helgen

Grekiska kolgrillsbaren blir ett nytt inslag i Sundsvalls restaurangliv den här helgen.
På menyn står det Medelhavsmat från grillen.
– Vi ska vara ett nyttigt, hälsosamt alternativ, säger Morris Esa, marknadsansvarig.

Annons

När vi träffar delar av personalen på Grekiska kolgrillsbaren är det onsdag. Fortfarande återstår en del arbete inför öppningsdagen som bara är några dagar bort. Ändå vilar ett visst lugn över lokalen.

– Slutbesiktningen var i dag och allt ser bra ut, säger Zeki Yalcin, vd och etableringsansvarig.

Grekiska kolgrillsbaren har sitt ursprung i Södertälje och driver i dag ett 20-tal restauranger med samma namn runt om i landet. Restaurangen i Sundsvall blir den nordligaste. De flesta av dem finns i Stockholm.

Att bygga in restaurangen i bottenvåningen av In Gallerian har tagit tid. Tre före detta butikslokaler har konverterats till restaurang. Kraven har varit höga på ventilationen. En kolgrill ska in i köket och i bottenvåningen av en galleria kan det ju märkas om inte ventilationen är optimal.

– Det är en process som tar två, tre månader. Jag kan stolt säga att vi är en av de aktörer som tar detta väldigt grundligt.

I Sundsvall kommer flera restauranger att starta under det här året. Är du orolig?

– Nej, jag är inte orolig. Vi är inte en vanlig restaurang, utan har ett koncept som är så starkt nischat, så jag tycker att vi kompletterar utbudet på ett bra sätt. Vi ser inte våra grannar som konkurrenter, säger Zeki Yalcin.

Restaurangen kommer att rymma ungefär 100 gäster och ha ett tiotal personer anställda. Enligt Zeki Yalcin blir det fråga om nyanställningar. Inledningsvis kommer restaurangen också att drivas centralt av Grekiska kolgrillsbaren, som söker efter en franchisetagare.

Vad har du för bild av Sundsvall?

– Sundsvall är en relativt stor stad som det känns naturligt att växa i, som i Eskilstuna och Jönköping, Norrköping, Linköping och Karlstad.