Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny satsning på hiphop

En ny hiphop-scen ska öppna i Sundsvall när arrangörerna Hiphop@tUngaMagasinet storsatsar på genren. Gäster blir bland annat Sjukstugan och O.P.

I samarbete med Studieförbundet Bilda och Unga Magasinet startades Hiphop@tUngaMagasinet i höstas.

Den 27 februari satsar de på en helkväll i hiphoppens tecken, där alla från 16 år och uppåt är välkomna.. Förutom lokala band ses Sjukstugan, Östblockarn, Skuggan av Svampen och O.P på scen.

Tove Liljedahl är kulturkonsulent på Studieförbundet Bilda. Hon berättar att alla inblandade är väldigt förväntansfulla inför den här kvällen.

– Det är fantastisk och spännande, verkligen. När vi hade möte sist sa en av killarna att de bara ville vakna upp och att den här dagen skulle börja, säger hon.

Även dansaren Emanuel Bagge från Ö-vik gästar arrangemanget och ska hålla i en steetdance-workshop i Kulturmagasinets lokaler innan han uppträder senare på kvällen.

– Vi tycker om den här mixen med dans och musik, säger Tove Liljedahl.

Initiativtagare till satsningen är de unga arrangörerna Simon Högstedt "DJ Swäp", Tomas Lindblom "Kung Knas", Erik Wiklund och Lyambo Davidsson "Mr. Davidsson".