Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny seger för IFK Timrå

Nykomlingen IFK Timrå har inlett piggt i division I. Segern mot Åkullsjön var den andra på fyra matcher. – Vi har inlett bättre än väntat, säger tränare Kent Gustafsson.

Annons

IFK Timrås damer vann förra säsongen division II och gick därför upp i ettan. Väl där har de inte gjort bort sig. På fyra matcher har det blivit två vinster, en oavgjord och en förlust.

I lördagens bortamatch hade de till synes god kontroll, menar tränare Kent Gustafsson, trots att lagets hittills bäste målskytt Bupe Okeowo saknades. I slutet av matchen släppte de in en reducering till 3–2, men höll ändå undan till seger.

– Vi gjorde en ganska bra match. Speciellt i första halvlek skapade vi mycket, sen blev vi lite nonchalanta i andra. Men det var en kollektiv insats, alla jobbade bra hela matchen, säger Kent Gustafsson.

IFK Åkullsjön kom till spel med tre raka förluster och 1–10 i målskillnad.

Trodde ni att det var en match ni skulle vinna?

– Det är lite svårt att avgöra hur bra lagen är, men vi trodde inte att det skulle bli en enkel match. Ändå hade vi bra kontroll även om vi blev lite stirriga efter målet.

Vad säger du om säsongsinledningen?

– Vi har inlett bättre än väntat. Det är stor skillnad på detta och division II, man blir straffad direkt och man kan inte slappna av. Vi lär oss hela tiden, men vi känns stabila och de här matcherna har gett självförtroende till laget, säger Kent Gustafsson.

Nästa helg stöter IFK Timrå på säsongens hittills kanske tuffaste hinder. Då väntar nämligen serieledande Assi IF.

IFK Åkullsjön–IFK Timrå 2–3 (0–2)

Mål Åkullsjön: Elin Lundström, Evelina Persson.Mål Timrå: Anna Evans 2, Lena Lind.Publik: 100.Domare: Evgeniy Donev, Umeå.