Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skiva från Black Bay

Sundsvallsbandet Black Bay har släppt ny skiva.
– Det ska bli roligt att höra vad folk tycker om den, säger gitarristen Mikael Westberg.

Annons

Hur länge har ni jobbat med skivan?

Den 28 november släppte hårdrocksbandet Black Bay från Sundsvall sitt andra album "Welcome to the apocalypse". Den var färdigskriven redan i början på 2013 och sedan dess har bandet spelat in under olika perioder.

– Det känns skönt att äntligen få ut den då det tagit över tre år sedan vi släppte den förra skivan. Det ska bli roligt att höra vad folk tycker om den, säger gitarristen Mikael Westberg.

Vad hade ni för plan för skivan när ni gjorde den?

– Vi hade ingen direkt plan utan det var mer att vi hade ett antal nya låtar, de bästa vi kunde göra, och vi ville spela in och släppa dem.

Vad är den stora skillnaden jämfört med förra skivan "Feeding it"?

– Det är nog att vi har hittat vår egen stil och låtarna skiljer sig inte så mycket stilmässigt ifrån varandra som de gjorde på "Feeding It". Jag tycker personligen också att vi blivit bättre låtskrivare och som band under den här inspelningen.

Har ni några spelningar inplanerade?

– Inte i dagsläget, men vi letar febrilt då vi helst av allt vill komma ut och spela runtom i landet.

I onsdags släppte Black Bay videon till titellåten "Welcome Apocalypse", den är gjord av Anton Alfredsson som även gjorde bandets förra video "Victorious".