Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny stadsarkitekt utsedd i Sundsvall: "Det känns fantastiskt roligt och stimulerande"

En ny stadsarkitekt har utsetts i Sundsvall. Det är Anders Bolin, som även går in som biträdande stadsbyggnadsdirektör, som nu får förtroendet.

Anders Bolin har varit tillförordnad stadsbyggnadsdirektör det senaste året och blir nu biträdande stadsbyggnadsdirektör och stadsarkitekt i Sundsvall.

När Anneli Wikner, som har varit tillförordnad kommundirektör, återgår till rollen som stadsbyggnadsdirektör i augusti tillträder Anders Bolin på sin nya post.

– Anders har axlat rollen som tillförordnad stadsbyggnadsdirektör med den äran. Att han nu går in som som biträdande stadsbyggnadsdirektör blir därför ett naturligt steg och då han har den utbildning och erfarenhet som krävs kommer han även att fungera som kommunens stadsarkitekt, uppger Anders Hedenius, stadsbyggnadsnämndes ordförande i ett pressmeddelande.

Tjänsten innebär bland annat att samordna och företräda frågor om stadsutvecklingen och ha kontakt med medborgare, politiker och tjänstemän.

– Det känns fantastiskt roligt och stimulerande att få förtroendet att i en ny roll driva arbetet med utvecklingen av Sundsvall vidare. Jag tänker att det är viktigt att vara öppen för nya tankar och idéer från våra medborgare och verksamheter och att med avstamp i vår rika historia rikta blicken mot vilket Sundsvall vi vill ha i framtiden. Sundsvall har starkt tillväxt nu och det finns goda förutsättningar att genomgod planering skapa ett långsiktigt hållbart samhälle som vi alla kan trivas i och vara stolta över, uppger Anders Bolin i pressmeddelandet.

Gunilla Molin (M), gruppledare för oppositionen i stadsbyggnadsnämnden, välkomnar satsningen.

– Jag har tjatat om det här länge, men det har mötts med tystnad från majoriteten. Jag har en förhoppning om att Anders Bolin kommer att kunna styra upp skönhetsrådet på ett bra sätt. Men om han kommer att sitta där vet vi inte ännu, säger hon till ST.

FLER NYHETER:

Körkortslös förare stoppades – misstänks för narkotikabrott

För Plus-kunder: Ridskoleelev utsatt för grova påhopp på sociala medier: "Blev bara fler och fler inlägg"

Insändare: Insändarstorm om Thelin-avtalet: "Det här gör mig heligt förbannad"

För Plus-kunder: Tufft läge för polisen i sommar – akuta ärenden prioriteras: "Säkerheten kommer inte äventyras"