Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny storseger – Modo en match från SHL

Modo tog tillbaka övertaget om den sista platsen till nästa års SHL-ishockey.
Efter 7–1 mot Leksand leder de nu matchserien med 3–2 i matcher.

Matchen avgjordes egentligen redan i den första perioden när finländaren Illari Filppula grundlurade hela Leksandsförsvaret och gjorde 3–1 efter en tekning. Istället för att slå pucken bakåt, som brukligt, petade han den framåt, åkte själv fram mot målet och sköt in pucken mellan benen på en förvånad Henrik Haukeland i Leksands mål.

När sedan Modo gjorde två mål – Carl Grundström och William "Billy" Thomas – på 19 sekunder i början av den andra perioden kändes segern klar. Mellan de båda målen hann Leksand även att byta målvakt till Frans Tuohimaa.

– Siffrorna i sig spelar ingen roll. Vi är bra i dag. Vi är skarpa, vi visade bestämdhet och fick "momentum". Vi är starka över 60 minuter, sade tränaren Andreas Johansson till TV12.

Besviken Perra

Resten av matchen spelades mest av.

Modo behöver nu en enda seger till för att behålla SHL-platsen. Nästa match spelas i Leksand på onsdag. Skulle det bli en sjunde och avgörande match spelas den i Ö-vik på fredag.

Leksandtränaren Per-Erik "Perra" Johnsson var naturligtvis besviken efter förlusten.

Nu har de två riktiga måstematcher under veckan.

– Modo var riktigt bra i dag. Det här var bästa matchen Modo har gjort. Det är bara att lyfta på hatten. Vi fullföljde inte det spel vi har pratat om, vi blir efter. Vi kände aldrig energin, sade Johnsson till TV12.

Karlskrona klara

Notervärt är att Leksandmålvakten Henrik Haukeland fick minimalt med hjälp från försvaret. Haukeland – som så många gånger under säsongen räddat laget – tog bara 12 av de 16 skott han fick på sig.

SHL-jumbon Karlskrona är redan klara för fortsatt spel i SHL, då de avgjorde matchserien mot AIK redan i söndags.