Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny straffseger för Sundsvall Hockey efter sen kvittering

Sundsvall kvitterade på nytt sent i den tredje perioden och vann på straffar.
Den här gången var det Almtuna som fick se sig besegrade.
Christian Söderström avgjorde i straffläggningen.
– Det kunde ha blivit noll poäng, men det blev två, säger tränaren Göran Tärnlund.

Sundsvall fick en smakstart på matchen mot Almtuna när de redan efter en halvminut fick chansen i powerplay. Två sekunder efter att utvisningen tog slut kunde Sundsvall också ta ledningen när Christoffer Persson forcerade in en målvaktsretur. Stärkta av inledningen skapade hemmalaget ett par till lägen för att utöka ledningen, men utan lycka.

Istället kunde Almtuna kvittera drygt 15 minuter in i perioden när Michael Haga kunde lägga in en retur från Magnus Åkerlund.

– Jag tycker att vi börjar bra och målet kommer ju som en frukt av powerplayet. Efter målet blir vi sedan lite överambitiösa och åker på alla puckar, även om vi inte kan vinna. Sedan på deras mål vet jag inte om det är backcheckingen som fallerar eller vad som händer, säger Göran Tärnlund.

Om det var Sundsvall som började bäst i den första så var det gästerna som var hetare i den andra. Knappt fyra minuter in i perioden fick Sundsvall däremot chansen i powerplay, utan större lycka. Almtuna tog sedan snabbt över kommandot i perioden igen och skapade ett par bra lägen för att ta ledningen, men utan lycka.

Hemmalaget hade svårt att komma till de riktigt heta lägena i den andra perioden, vilket gjort att det var lika på ett efter 40 minuter.

– Det kändes som att de hade mer lägen och puck i anfallszon än vad vi hade, men det var mycket på utsidan också. Samtidigt hade vi ett par lägen också, men det var väl en ganska intetsägande period, säger Tärnlund.

I en jämn tredjeperiod dröjde det tills matchuret tickat in på 15 minuter innan Almtunas Daniel Ljunggren kunde snirkla sig in i offensiv zon och snärta in 2–1 till gästerna. Det då Johan Eriksson satt utvisad.

Där och då såg Sundsvall ut som ett slaget lag, men med bara 19 sekunder kvar styrde Christoffer Kjaergaard upp pucken i krysset bakom Charlie Torstensson för att kvittera.

I förlängningen var Sundsvall nära att avgöra direkt genom Mathias Månsson, men pucken ville inte in bakom Torstensson, som sedan stod för två monsterräddningar för att ta matchen till straffar.

Väl där var födelsedagsbarnet Christian Söderström och Magnus Åkerlund kyligast för att ge Sundsvall bonuspoängen. Söderström genom att göra mål på sin straff medan Åkerlund motade alla tre försök från Almtuna.

– Efter deras mål tycker jag att vi är bättre och även i förlängningen. Sedan har vi bra straffläggare också, säger Tärnlund.