Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny strategi när Timrå IK ska sätta spelarbudgeten – så tänker sportchefen kring lagbygget 2016/17

Fyra spelare har kontrakt med Timrå IK inför nästa säsong.
Nu har föreningen valt en ny strategi för att bestämma spelarbudgeten. Ett vägval som kan göra att det tar längre tid att spika truppen jämfört med de senaste åren.
– Vi gör förändringen för att se till att vi inte tar några risker med ekonomin, säger Kent Norberg.

Annons

Det nya med budgetarbetet inför nästa säsong är att Timrå IK väljer att sätta de ekonomiska ramarna för A-lagets spelarbudget sist av allt. Tidigare har det nästan varit tvärt om, men nu ska budgeten för alla andra delar i föreningens verksamhet bestämmas först.

– Sedan får vi se vad det finns kvar för att använda till spelarkostnaderna, säger Kent Norberg.

Förändringen kan komma att påverka sportchefens arbete med nästa säsongs trupp.

– Vi har alltid varit snabba och haft truppen klar tidigt. Nu kommer det säkert ta lite längre tid, säger Norberg, som alltså ännu inte vet hur mycket pengar han kommer att ha att röra sig med.

TV: Se höjdpunkterna från Timrås smärtsamma förlust mot Almtuna

Mattias Nilsson, Jens Westin, Jonathan Dahlén och Elias Pettersson är de enda av vinterns spelare som har kontrakt över nästa säsong.

Men både Jens Westin och Jonathan Dahlén har möjlighet att bryta sina kontrakt för spel i högre serier, berättar Kent Norberg.

Ganska direkt efter att säsongen är färdigspelad kommer han att intensifiera samtalen med spelarna ur den befintliga truppen.

– Drömmen vore att få bygga vidare på den trupp som vi har i dag. Som laget ser ut nu vore det kul att köra ett år till, säger Norberg.

Samtidigt finns det alltid spelare som får anbud och som vill leta nya utmaningar. I mitten av februari berättade vi till exempel om att Nicolai Bryhnisveens agent sagt att målet nästa säsong är SHL för den norske backen.

LÄS MER: Timrås stjärnback Nicolai Bryhnisveen kan lämna – vill spela i SHL: "Handlar om ett par klubbar"

– Den drömmen ska spelarna ha. De ska titta uppåt och vilja spela på en högre nivå hela tiden. Sedan är det inte självklart att det blir så för alla, säger Kent Norberg och fortsätter:

– Vi kommer också att fortsätta att satsa på våra egna unga spelare. Vi har många bra yngre spelare som kommer, även om A-juniorerna inte har gått så bra den senaste tiden.

Kent Norberg har skött sportchefsuppdraget vid sidan av sitt arbete i hotell- och fastighetsbranschen de senaste åren. Så ser det ut att fortsätta åtminstone ett tag till.

– Jag har lovat "Lasse" (ordförande Lars Backlund) att jag ska vara kvar tills vidare. Så länge jag bor kvar i Sundsvall kommer jag säkert att hjälpa till i Timrå IK på ett eller annat sätt. Sedan om det är ideelt eller inte får man se.

– I det läge som föreningen är nu känns det viktigt att fortsätta att hjälpa till. Det handlar inte om pengarna på något sätt utan jag tycker fortfarande att det är roligt och då tycker jag att man ska fortsätta att försöka hjälpas åt. Jag har ju varit med sedan 1994 så det är över 20 år i föreningen.

LÄS MER:

Forwardstalangen kritisk efter förlusten: "Vi underpresterar helt och hållet"

Timrås stortalang var tillbaka – gjorde poäng direkt

Krönika: Vinn på fredag och Timrå IK kan fortsätta vara den joker ingen tror på

Timrå IK:s sportchef Kent Norbergs kaxiga utspel inför slutspelet: "Varför skulle vi inte kunna vinna?"

Bakslaget inför slutspelet: Timrå IK tappar SHL-lånet: "Tråkigt för oss"