Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny topplacering av Pietilä Holmner

Maria Pietilä Holmner följde upp sjätteplatsen i storslalom med en sjundeplats i slalom.
Men framför allt:
– Jag är jättestolt att jag lyckas hantera så här extrema förhållanden, sade hon till TT.

Det var tuffa yttre förhållanden när världscuptävlingarna i Aspen genomfördes.

Backen var hård och isig samtidigt som vinden var byig och nyckfull.

– Det var jäkligt svårt. Det kom vindpustar, och ibland såg man ingenting. Sedan så var det väldigt isigt och svårt att få fäste. Jag är glad att jag klarade det, sade Maria Pietilä Holmner efter målgång.

Upp till segraren Sarka Zahrobska, Tjeckien, var det nästan två sekunder, men det betydde mindre. Helgen i Aspen har snarare bevisat att Pietilä Holmner hör hemma bland de allra bästa.

– Jag är jättenöjd med vad jag gjort. Det är så skönt att jag kommit till den här nivån nu att jag kan hantera det här. Tidigare har jag slutat attackera när det varit lite tufft, nu körde jag på. Det gäller bara att våga, sade hon.

Om Pietilä Holmner haft en bra helg i Klippiga Bergen har det varit tuffare för Anja Pärson. Efter 20:e-platsen i storslalom i lördags blev det nu en 13:e i slalom – främst på grund av ett svagt första åk.

– Jag var betydligt bättre i andra. Det var svårt i första, jag vågade inte gå på. Det har verkligen varit extrema förhållanden här, och jag fick inte till det. Men det var skönt att känna att jag kunde avancera lite i andra, sade hon till TT.

För de övriga svenskorna gick det ännu sämre.

Therese Borssén körde ur (redan efter 15 sekunders åkning) i det första åket, ett öde som drabbade även Frida Hansdotter och Jessica Lindell-Vikarby medan Veronica Smed åkte för långsamt för att få starta i det andra.

I herrarnas super-G i Lake Louise lyckades inte Hans Olsson – Maria Pietilä Holmners pojkvän – följa upp succén från i lördags, då han åkte in på en historisk pallplats i störtloppet. I söndagens super-G åkte han ur.

Patrik Järbyn tog sig dock ner, men först på en 24:e plats – 2.22 efter segraren Hermann Maier.