Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny trio i SDFF

SDFF:s första spår var två kamerunskor.
Slutresultatet landade i Mexiko, USA – och Selånger.
En ny trio är på plats inför slutspurten av Elitettan.

SDFF ligger skrynkligt till i botten av tabellen men tog en direkt nödvändig seger senast hemma mot IFK Kalmar då Madeleine Pettersson avgjorde i slutminuterna.

Läget är dock alltjämt prekärt och SDFF har en längre tid jagat förstärkningar till truppen, som också dragits med stora skadeproblem.

Nu är förstärkningarna på plats, i går kväll kom mexikanskan Renae Cuellar med tåget till Sundsvall och fick för första gången chansen att heja på sina nya lagkamrater

Bakom sig hade hon en 26 timmar lång resa från Seattle, USA.

– Säsongen i Seattle Reign har just tagit slut och jag kände att jag ville prova på att åka till Europa och spela, säger Renae Cuellar, 23.

– Min agent har haft kontakt med flera klubbar i Sverige och nu blev det Sundsvall, det blir en stor erfarenhet för mig.

Cuellar, som även spelar i det mexikanska damlandslaget, beskriver sig själv som en snabb, teknisk och kraftfull anfallare.

– Och jag kan definitivt göra mål, säger hon.

Sen en vecka tillbaka är även den New Jersey-födda amerikanskan Casey Richards på plats i Sundsvall. Till skillnad från nyanlända Cuellar har hon hunnit bekanta sig en del med staden.

– Jag gillar verkligen den här staden, det finns så många ställen att sitta ute på, säger 24-åriga Richards.

– Men jag går vilse hela tiden.

De båda utländska nyförvärven är spelklara till bortamatchen mot Limhamn/Bunkeflo på fredag.

Det tredje nyförvärvet i SDFF:s trupp, Sandra Sandberg från Selånger, är dock ännu inte spelklar.

– Det återstår lite pappersarbete där men vi hoppas att det ska kunna lösa sig till på fredag, säger ordförande Mikael Torstensson.