Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny viktig match för Granlo BK – kan få vittring på riktigt

Hemma blev det seger med 7–4 mot Växjö. Granlotränaren Magnus Svensson hoppas förstås på ett likartat scenario i Småland och Fortnox.

Annons

Tekning

Svenska Superligan, omgång 20.

Växjö IBK–Granlo BK, Fortnox Arena, 14.40.

Läget i laget

Trion Anton Eriksson, Christoffer Ekstrand och Jacob Glas saknas i vanlig ordning. Joel Nyh och Carl Åkersten spelar med Ankarsvik i helgen och följer inte med till Växjö.

Coachsnack

Magnus "Manken" Svensson, Granlo BK: "Växjö och Helsingborg spelar på ungefär samma sätt och om Helsingborg har investerat i sin trupp har Växjö jobbat med lite mindre namnkunniga spelare. Men de är lite mer dynamiska, de har lite mer fart och kreativitet. Vi har vunnit alla tre matcher mot de lagen och vi förväntar oss en liknande match nu".

Notera att ...

... Växjö ligger i dagsläget på den sista slutspelsplatsen med sina 29 inspelade poäng. Men det är tätt kring strecket. Mullsjö och Helsingborg har 30 och strax under jagar AIK med 29, men med sämre målskillnad.

... Granlo vann hemmamötet mot Växjö med 7–4. Efter bland annat fyra målpass från Johan Samuelsson.

... Granlo BK ligger på nedflyttningsplats, två poäng efter Sirius och sex efter formsvaga Warberg. Under söndagen möts de lagen på västkusten.

... André Andersson är poängbäst bland smålänningarna med 41 (20+21) på kontot. Två fler än Granlokaptenen Johan Samuelsson.

... matchen sänds på TV12 och på TV4 Play.se med start 14.35.