Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Bergsåkersbron invigdes

På söndagen öppnade nya Bergsåkersbron – något som många Bergsåkersbor längtat efter.
– Det kommer att bli fantastiskt skönt, säger Peter Markusson som besökte invigningen.

Klockan 13.15 på söndagen var det äntligen dags. Efter en intensiv slutfas kunde nya Bergsåkersbron öppna – tre veckor tidigare än tänkt.

– Det känns roligt att få öppna upp den här nya bron som har varit efterlängtad av så många, säger Peder Björk (S), Sundsvalls kommunalråd.

Under invigningen höll kommunalrådet och stadsbyggnadsnämndens ordförande, Anders Hedenius, invigningstal. Besökare bjöds på varmkorv och kunde bland annat testa elcyklar eller tävla i frågesport.

– Förutom att vi byggt den här bron för biltrafiken är den minst lika viktig för gång- och cykeltrafik. Jag är glad över att vi har lyckats få till en bro med två körfält för bilar, men också en rejält tilltagen gång- och cykelbana, säger Peder Björk.

Sedan 2007 har den gamla bron varit enkelriktad och signalreglerad, något som varit ett utdraget irritationsmoment för Bergsåkersborna då den har begränsat framkomligheten. Under 2008 gjordes en utredning inför att bygga en ny bro och 2013 startade arbetet.

– De som bor nära, eller använt den gamla bron ofta, har visat ett fantastiskt tålamod under de här åren, säger Peder Björk.

Stämningen under invigningen var god och många Bergsåkersbor som ST pratade med verkade nöjda att bron äntligen står klar.

– Det kommer att bli fantastiskt skönt med den nya bron, säger Peter Markusson, en av de närboende.

Den gamla bron stängdes för gott i augusti och kommer att rivas någon gång under 2016.