Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya beskedet: Vita älgen får leva

Den vita älgen som synts i de värmländska skogarna får leva, det meddelar polisen nu. Det efter det tidigare beskedet om att den skulle skjutas.

Den vita älgen, som finns i Edas kommun i Värmland, har blivit världsberömd sedan kommunalrådet filmat den och spridit filmen i sociala medier. Sedan dess har nyfikenheten runt älgen spridit sig och många har begett sig till området kring där älgen befinner sig för att ta bilder.

Detta ska ha gjort älgen oskygg och aggressiv mot människor, och därför beslutade polisen i går om skyddsjakt på älgen. Beslutet ledde till kraftiga reaktioner på sociala medier, och från kommunalrådet själv som startade en namninsamling.

Men nu rapporterar Aftonbladet att polisen i Arvika uppger att det inte kommit in fler larm om älgen sedan den sjätte november, och att man därför bestämt att den ska få leva.

Se videon på den vita älgen: