Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bluffmejl: "Någon utger sig för att vara Skatteverket"

Skatteåterbäringen kommer snabbt om du klickar på länken och där fyller i ett formulär senast den andra i årets artonde månad, heter det i ett mejl som ser ut att komma från Skatteverket. Det gör det förstås inte.

Annons

– Ja, de här mejlen förekommer tyvärr i ganska stor omfattning. Det är ju någon annan som utger sig för att vara Skatteverket, säger pressekreteraren Maj Fröman.

Bedrägeriförsöken via e-post är vanligast i deklarationstider eller när skatteåterbäringen är på väg. Men mejlen kan komma när som helst på året. Fröman varnar:

– Vi skickar inte ut information på det sättet. Och vi begär heller aldrig in några uppgifter via mejl.

Misstänkta falskmejl, som ser ut att komma från Skatteverket, ska inte besvaras. Verket råder mottagarna att inte klicka på länkar eller öppna eventuella bilagor.

TT

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!