Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bortapoäng för Timrå efter sent segermål

Timrå tog femte bortasegern av åtta möjliga efter 3–2 mot Valbo.
Men den här gången hängde det på en snedträff från Cevin Dotsons benskydd.
– Nej, nej, det var en sträckt vrist i krysset, säger Timrås matchhjälte med ett brett leende.

Leendet kan han kosta på sig. Det blåste småstyv kuling i Valbo och hemmalaget hade hämtat upp Timrås 2–0-ledning till 2–2 och tryckte på för ett segermål.

Då, i matchens sista ordinarie minut, slog Cevin Dotson till med ett skott som ställde Valbomålvakten Sebastian Henriksson – hans första mål för säsongen.

– Vi var illa ute, men det löste sig med en strumprullare på benskyddet. Men om du ska skriva det i tidningen så var det en sträckt vrist i krysset, säger Dotson efteråt.

– Jag var så trött i det läget så jag försökte bara träffa bollen.

Han hade krampkänningar och både den hårda blåsten och det mjuka gräset hade sakta sugit musten ur Timrålaget.

Men det slutade ändå med en ny bortaseger och ett skutt uppåt i tabellen där nykomlingen nu delar tredjeplatsen med Boden – åtta poäng efter Hudiksvall på kvalplats.

– Det är många poäng upp, men det är också många poäng kvar att spela om, säger Cevin Dotson och avslöjar vad laget siktar mot under seriens andra halva.

– Vi fick bra nyförvärv inför säsongen och jag tycker vi har ett lag för att vara minst topp tre så att vi har fem vinster på åtta bortafajter är precis som det ska vara.

För vårens succélag Valbo var det sjunde raka matchen utan seger.

Valbo FF–IFK Timrå 2–3 (0–1)

Målen: 0–1 (10) Jonathan Åhlin, 0–2 (65) Joakim Edström, 1–2 (70) Albert Kargbo, 2–2 (82) Henrik Persson, 2–3 (90) Cevin Dotson.

Domare: Rambod Beigi, Sandviken.

Publik: 170.