Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya chefen vill förändra Timrå kulturskola: "Vill ha fler konstnärliga uttryck"

Lena Lindh är ivrig och vill komma i gång med förändringar inom kulturskolans verksamhet.
– Jag vill bredda och utveckla den med fler konstnärliga uttryck, säger hon.

Annons

Kulturskolan i Timrå har en fin tradition med flera olika konserter som eleverna nu repeterar inför. Som ny verksamhetschef är Lena Lindh tydlig i sin vision att både bevara och förnya utbudet.

– Vi ser över och försöker förändra verksamheten genom att bredda och utveckla den. Vi vill också få in teater, dans, bild och film här i Timrå. Så gör man i Sundsvall och varför kan inte vi ha det här? frågar sig Lena Lindh.

Nästan 300 elever är antagna och ytterligare tvåhundra står i kö. Att kunna ta hand om fler genom att erbjuda annat i utbudet av kulturgrenar är viktigt enligt Lena.

– Vi har varken dans eller teater här så tyvärr åker många Timråungdomar till Sundsvall eftersom det finns där. Om vi också skulle erbjuda detta i kommunen och jobba mer mot grundskolorna och till exempel elevens val, så skulle det här kunna växa på sikt, säger Lena Lindh.

Hon poängterar vikten av att marknadsföra och bevara den traditionella verksamheten, som hon tycker är riktigt bra. Repetitionerna pågår för fullt inför kommande konserter. Närmast väntar höstkonsert på Arenaskolan i november. I december sätts en julkonsert upp på Vivansborg och den 14 december framförs julmusik i Timrå kyrka.

– Eleverna får chansen att redovisa inför publik, det är roligt också att vi alternerar konsertlokalerna på ett bra sätt. Häftigaste rummet är kyrkan med den fantastiska akustiken, kulturskolans konserter passar perfekt där. Vi borde använda den oftare, säger Lena Lindh.

I ett av övningsrummen på Arenaskolan övar Mattias Lantz på sin altsaxofon tillsammans med saxofonläraren Therése Nilsson. I november är det konsert och det är en hel del övning att göra. Någon scenskräck ser man inte röken av.

– Det känns bra, jag är ju inte ensam på scenen så det är inga problem, säger Mattias Lantz lugnt.