Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya fartkameror i Sundsvall – här placeras de

Nu är beslutet fattat.
Trafikverket kommer att sätta upp fartkameror på Björneborgsgatan.
– Hastigheten är för hög på sträckan, säger Gabriella Gulliksson, på Trafikverket.

Annons

Läs mer: Här trappas jakten upp på fartdårar – storsatsar på nya fartkameror

Vi berättade nyheten om Trafikverkets planer om att sätta upp fartkameror på sträckan strax innan nyår. Anledningen till detta var den höga hastigheten på gatan.

Hastighetsgränsen ligger på 50 kilometer i timmen, men när mätningarna genomfördes så var genomsnittshastigheten 56 kilometer i timmen.

– Vi håller på med en detaljprojektering på den här sträckan. Än så länge är inga platsbeslut tagna, men det är väldigt troligt att vi kommer att placera trafiksäkerhetskameror på den här sträckan, sa Gabriella Gulliksson, utredare trafiksäkerhet då.

Nu har Trafikverket fattat sitt beslut och gett klartecken till att sätta upp två trafiksäkerhetskameror på Björneborgsgatan.

– Det är mycket trafik på den här sträckan och sedan har närboende kommit in med synpunkter om att det är problem med höga hastigheter på sträckan. Vi har tittat på lämpliga platser och kommer att sätta upp en trafiksäkerhetskamera i vardera riktningen, säger Gulliksson.

Men det dröjer innan fartkamerorna monteras upp.

– Enligt vår plan så kommer de upp våren 2017. Det kan bli tidigare också och i så fall under hösten 2016, men det har att göra med hur det går med de andra etableringarna runt om i landet. Men det troliga är 2017.

Varför dröjer uppsättningen?

– Det gör det inte utan enligt vår plan är att vi ska sätta upp kamerorna under 2017.