Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya investeringspengar till länet

Det regionala riskkapitalbolaget Saminvest har fått 20 miljoner kronor till nya investeringar i företag.

– Vi tittar nu brett i alla branscher, det är naturligtvis ett ansvar att hitta bra projekt, säger Eva Nordlander, vd för Saminvest Mitt.

De 20 miljoner kronorna kommer från EU:s strukturfonder och länsstyrelserna i Västernorrland och Jämtland. Pengarna tillförs Saminvests befintliga mål 2-fond som nu uppgår till 120 miljoner kronor.

Pengarna går till investeringar i företag i Jämtland och Västernorrland. Investeringarna görs alltid tillsammans med en privat part, som satsar ett minst lika stort belopp som Saminvest.

Sedan fonden startade 2009 har ungefär 80 miljoner kronor investerats i 27 företag, 13 av dessa finns i Västernorrland, sju i Ångermanland.

– Innan vi fick de här nya pengarna var vi i princip fullinvesterade, nu finns en möjlighet att aktivt leta efter nya företag att investera i, säger Eva Nordlander.

Vart pengarna ska gå är ännu inte bestämt. Företagare i Sollefteå betonade så sent som i förra veckan hur viktigt det är med tillgång till kapital för att deras företag ska kunna växa.

– Det är lika stor chans att pengarna går till företag i Sollefteå som någon annanstans i regionen. Det är bara att söka, säger Eva Nordlander.

När fonden stänger den sista december 2014 vill Saminvest fortsätta att arbeta med liknande investeringar i regionen via en ny fond.