Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya kraven för spel i HockeyAllsvenskan klara: krävs en miljon

Efter en ingående diskussion är det nu klart: ett formellt beslut är taget om att kraven för spel i HockeyAllsvenskan blir högre nästa år. Klubbarna ska ha minst en miljon i eget kapital, skriver Viasatsport.

Förslaget på kraven för spel i HockeyAllsvenskan inför nästa säsong var en miljon i eget kapital men också arena med 2500 platser, varav minst 1500 sittplatser. Nu har parterna, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet, enats om ett avtal för ekonomin.

– De nya reglerna till HockeyAllsvenskan har vi signerat tillsammans med ligan. De träder i kraft vid prövningen till den här säsongens utgång. Det innebär att klubbarna prövas 30 april 2016, säger Christer Englund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet, till Viasatsport.

Englund uppger att det inte fanns några skiljda åsikter om saken.

– Vi kan konstatera att för att vi ska kunna säkra att säsongen ska kunna genomföras krävs det att vi höjer kraven, menar han.

Avtalet uppfyller förslaget om att det krävs en miljon i eget kapital, mot SHL's fyra miljoner, för att få spela i serien. Det är den enda förändringen så här långt men arenakraven kommer att diskuteras även fortsättningsvis.

– När det gäller arenorna är vi inte klara ännu. Vi ska tillsätta en grupp som ska genomföra en konsekvensanalys utifrån de åsikter som kommit från klubbarna i HockeyAllsvenskan.

– Vi kommer ta ett beslut under sommaren. Vi tillsätter folk från vår Tävlingsavdelningen tillsammans med personer från HockeyAllsvenskan, sedan tar vi ett formellt beslut under sommaren, säger Christer Englund till Viasatsport.