Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lanseringar på SVC:s treårsdag

I dag firas Sveriges nationaldag. Samtidigt firar även Stenstan Visitor Center (SVC) tre år. Det firas med tre unika utställningar och produkter och guidade turer under dagen.

Stenstan Visitor Centers bemärkelsedag firas med en interaktiv utställning som FA Works tillsammans med Centret har utvecklat. Det är tänkt att vara en plats där barnen får leka tillsamman, utforska, spela quiz och samtidigt lära sig mycket om Sundsvall.

– Vi har lyckats ta det klassiska dioramat till en ny nivå, tack vare dagens teknik. Det här är den första interaktiva, digitala 3D-diorama som gjorts i världen, säger Ante Sladic, projekt- och produktionsledare på FA Works i ett pressmeddelande.

Speciellt till treårsdagen lanseras en interaktiv turistkarta som gör att besökarna kan söka och välja bland annat turistmål, evenemang, restauranger och hotell i både Medelpad och Nordanstig. Dessutom lanseras även "SVC Play" som är ett nytt verktyg för att visa filmer.

Det finns även möjlighet att delta på guidade turer nere i fängelsecellerna, få ansiktsmålningar, och ta del av bildprojektet "Stenstan i 3D", som elever från Sundsvalls gymnasium har skapat.