Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya möjligheter på nyinvigt anhörigcenter

De gamla lokalerna dömdes ut av brandsäkerhetsskäl.
Nu har anhörigcenter fått nya och det är dags för nyinvigning.
– Det känns fantastiskt, säger Inga-Lill Nilsson.

Annons

Fram till 2011 så fanns anhörigcenter i centrumhuset på Timrå torg. Men räddningstjänsten dömde ut lokalerna och därför tvingades man slå igen. Efter det så samsades man med Yrkesakademin i lokaler på Köpmangatan i centrala Timrå.

Läs mer: För dyrt att brandsäkra anhörigcenter i Timrå

Då kunde man bara vara där under en dag i veckan men nu har Yrkesakademin flyttat och anhörigcenter har tillgång till lokalerna på sammanlagt 150 kvadratmeter.

– Det betyder att vi kan vara här alla dagar i veckan och det blir ju en jätteskillnad mot förut då vi bara kunde finnas på plats måndagar, säger Inga-Lill Nilsson, ansvarig för anhörigcenter i Timrå.

Hon förklarar också att det här kommer att göra skillnad i och med att man kan planera för verksamheten mycket bättre. På anhörigcenter så hjälper man människor som har det svårt på olika sätt och det sker på frivillig basis.

I de nya lokalerna kommer de personliga ombuden som finns i verksamheten att ha en plats och man kan även erbjuda hjälp till de som vårdar en anhörig i hemmet.

– Behöver man hjälp och stöd i hemmet under några timmar så kan man kontakta oss, säger Inga-Lill Nilsson.