Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya präster och diakoner välkomnades i söndags

I söndags välkomnade Härnösands stift fyra präster och fyra diakoner till tjänst i Svenska kyrkan. De vigdes i Härnösands domkyrka vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström. De nya medarbetarna börjar arbeta i församlingar i Jämtland och Västernorrland.

Karin Gustafsson, 54 år, är uppväxt i Västergissjö i Gideå. Hon har tidigare arbetat med bland annat personalfrågor. Nu har hon arbetat som kantor i Arnäs, Gideå Trehörningsjö pastorat sedan 2004. Där börjar hon också sin nya tjänst som diakon.

Sara Holmberg, 54 år, är bosatt i Kovland utanför Sundsvall. Hon har tidigare jobbat inom skolan och vården. De senaste åren har hon varit personlig assistent. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Sundsvalls församling.

Jenny Nordén, 46 år, från Sundsvall har de senaste 13 åren arbetat som församlingsassistent och diakoniassistent i Sköns församling. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Torps församling i Fränsta.

Helén Sjödin, 56 år, är bosatt i Rödön i Krokoms kommun, uppväxt i Kalmar. Hon har tidigare arbetat som arbetsterapeut och nu senast som diakoniassistent i Rödöns församling. Hon kommer att börja jobba som diakon i Krokoms pastorat.

Annica Strindin, 51 år, är bosatt i Lo i Nyland och har tidigare bland annat jobbat som behandlingsassistent och på begravningsbyrå. Hon är uppväxt i Vasa i Finland. Hon börjar nu sin tjänst som präst i Härnösands pastorat.

Sofia Strinnholm, 31 år, är uppväxt i Haverö i Ånge kommun. Hon har tidigare arbetat inom Svenska kyrkan i Arnäs, Gideå och Trehörningsjö pastorat och i Östersunds församling. Nu kommer hon att börja sin första tjänst som präst i Krokoms pastorat.

Markus Östlund, 28 år, är uppväxt i Nordingrå men har bott i Umeå under sina studier. Han kommer att börja sin tjänstgöring som präst i Grundsunda församling.

Senitha Olsson, 53 år, och är uppväxt i Västeralnö i Örnsköldviks kommun men har varit bosatt i Västerbotten där hon arbetat som präst inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) i 26 år. Nu tas hon emot som präst i Svenska kyrkan och kommer att börja arbeta på Mellansels folkhögskola samt i Anundsjö och Skorpeds församlingar.