Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya präster söker kärlek i tv

Prästen David Castor fann kärleken under första säsongen av "Tro, hopp och kärlek". Nu hoppas två präster, en diakon och en pastor på att göra detsamma.
I presentationsprogrammet, som sänds i SVT den 28 mars, får tittarna lära känna dem genom samtal med programledaren Mark Levengood.

Annons

– Dessa personer är otroliga människokännare och vana vid att sätta ord på saker och ting. Jag vill att samtalen om kärlek ska få mer plats i programmet denna säsong, säger Mark Levengood.

Tittarna får bekanta sig med 32-årige diakonen Daniel Nordqvist, adopterad från Sri Lanka och uppvuxen i Umeå, 42-åriga prästen Kristina Emilia Emanuelsdotter Lethin som har jobbat som präst i Frankrike och har en treårig dotter, 32-årige pastorn och Lego-fantasten Filip Wennerlund som bor i kollektiv i Malmö samt 46-åriga Jessica Menzinsky, nyinvigd präst i Landskrona, fyrabarnsmamma och skild sedan sex år.

Den andra säsongen av "Tro, hopp och kärlek" startar i höst.