Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya regler öppnar för vinter-OS i Sverige 2026: "En väldigt positiv känsla kring detta"

Drömmen om ett vinter-OS i Sverige år 2026 lever fortfarande.
Ett nytt ansökningsförfarande och ett miljardbidrag till arrangörsstaden har gjort Sveriges Olympiska Kommitté hoppfulla.
– För första gången finns det en realism i hela ekonomiska kalkylen, säger Richard Brisius, kampanjledare för den svenska kandidaturen, till Radiosporten.

Under söndagen försvann en av Stockholms konkurrenter i jakten på att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Det sedan österrikiska Innsbruck dragit sig ur.

Även om det är en lång väg kvar till målet är Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) hoppfulla om de blågula segerchanserna.

Ett nytt ansökningsförfarande och ett bidrag på cirka åtta miljarder kronor – från Internationella olympiska kommittén till arrangörsstaden – gör att Richard Brisius, kampanjledare för den svenska kandidaturen, är hoppfull.

– Jag känner en väldigt positiv känsla kring det här. För första gången finns det en realism i hela ekonomiska kalkylen bakom att arrangera OS och Paralympics, och det är kanske det viktigaste, säger han till Radiosporten.

SOK vill nu träffa Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård för att presentera de nya förutsättningarna.